ANKARA / ETİMESGUT - Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi

Nis

Kütüphane kulübümüz bu ay Türk edebiyatının en önemli eserlerinden biri olan İnce Memed üzerine keyifli bir söyleşi yaptı. Öğrencilerimize ve etkinliği yapan Ayşe Betül Şahin , Handan Barutçu öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Nis

Tübitak 4006 ve Bilim Uygulamaları projelerimiz kapsamında mikroplastik kirliliği üzerine çalışmalar yapmaktayız. Bu konuda farkındalık oluşturmak için Türkiye Toprak Bilimi Derneğinden  Prof. Dr. Oğuz Can Turgay  hocamızı okulumuza davet ettik. Sunumlarıyla bize kattıkları için teşekkür ediyoruz.

Nis

Okulumuz müzik ve görsel sanatlar öğrencilerine meslek tercihi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi’ne gezi düzenlendi. Okulumuz müzik öğretmeni Pınar Doğangün Kılıç öğretmenimizin hazırladığı gezide ogrencilerimiz üniversiteyi gezdiler.

Mrt

Okulumuzda düzenlenen iftar programına katılan Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Celile Eren ÖKTEN, Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa OTRAR, İlçe Kaymakamımız Dr. Naci AKTAŞ, Özel Eğitim Rehberlik Hizmetleri Daire Başkanı Serpil ALTUNCU, İl Milli Eğitim Müdürümüz Yaşar KOÇAK, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Gürsel AVCI ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Hüseyin KIYAK katılım sağlayarak öğrencilerimizle bir araya geldi.

Mrt

Liselede Bilim Uygulamaları projesi kapsamında Geleceğin Meslekleri başlıklı seminer için TAZE MÜHENDİS hesabının yöneticisi okulumuz  mezun öğrencisi Hüseyin Başoğlu ağırladık.

"ÇANAKKALE GEÇİLMEZ! "

Aziz milletimizin bağımsızlık mücadelesinin abidesi olan Çanakkale zaferi'mizin 109. yıl dönümünde Anafartalar Komutanı M. Kemal Atartürk ve silah arkadaşlarını, bu toprakları bize vatan yapan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun!

Mrt

Afetlere Hazırlık Kulübü etkinliği kapsamında Afet Farkındalık Eğitimi AFAD yetkilileri tarafından okulumuz konferans salonunda verilmiştir.

Mrt

"Allah bir daha bu millete "İstiklal Marşı” yazdırmasın.”

Milli Şairimiz Mehmet Âkif Ersoy tarafından yazılan, bağımsız bir ülkenin onurlu bireyleri olarak coşkuyla okuduğumuz, kahraman ordumuza ithafen yazılan İstiklâl Marşımızın 12 Mart 1921'de TBMM tarafından bağımsızlık sembolümüz olarak kabûl edilişinin 103. yıldönümünü idrak etmenin gururunu yaşıyoruz.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklâl Marşımızın şairi Mehmet Âkif Ersoy'u ve özgürlük için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla anıyoruz.

Mrt

Etimesgut ilçe sağlık müdürlüğünden gelen yetkililer dokuzuncu sınıf öğrencilerimize Tüberkiloz ile ilgili bir seminer verdi.

Mrt

Kütüphanecilik kulübünün yapmış olduğu KİTAP SÖYLEŞİLERİNDE bu ay Kafka’ın DÖNÜŞÜM adlı eseri vardı. Dünya edebiyatının önemli isimlerinden biri olan Kafka'nin hayatı kişiliğini etkileyen olayları edebi şahsiyetine bahsederek söyleşiye başladılar.Daha sonra Dönüşüm adlı eserin karakterleri ve olaylar üzerine tahlil yapan kulüp öğrencileri eserde verilen mesaj üzerine konuştular. Öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

2023-2024 eğitim öğretim yılı 2.dönem ortak yazılı tarihlerimizi belli oldu.Okul zümre başkanlar kurulumz tarafından MEB Ölçme Değerlendirme Yönetmeliği kapsamında hazırlanan ortak yazılı tarihlerimiz belirlendi. Tüm öğrencilerimize sınavlarında başarılar dileriz.

Eyl

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 19.02.2024  başlangıç tarihli ilk ders programımız aşağıdadır.Tüm öğrencilerimize 2.yarı yılın hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.

Şbt

Rehberlik Servisinin Üniversite ve bölüm tanıtım çalışmaları kapsamında 12. sınıf öğrencilerimizle Kara Harp Okulu’nu ziyaret ettik.